Vullijn Food

HMR NON 200-1
HMR NON 400-2

HMR machinebouw heeft voor elk FOOD product een bruikbare vullijn. Voor deze vullijnen zijn verschillende doseerunits beschikbaar, afhankelijk van de eigenschappen van het product . Zo zijn verscheidene doseermachines, zoals een schroefdosering, banddosering, vrije-val dosering en trilgootdosering te kiezen om elk type product te kunnen verwerken.

Speciaal voor zeer luchtige producten hebben wij een verticale schroef dosering ontwikkeld. Dit wordt gebruikt voor het onderniveau vullen van de zakken. Hierbij kunnen één of twee extra station(s) ingebouwd worden voor de fijn dosering. Dit is natuurlijk afhankelijk van de gewenste capaciteit.

ONDERNIVEAU VULLEN VAN 150 TOT 600 ZAKKEN PER UUR

Onderniveau vullen is geschikt voor zeer fijn stoffige producten en wordt vooral toegepast in de melkindustrie wordt vooral toegepast voor het vullen van 150 tot 600 zakken per uur. De zak wordt hierbij over een vulbuis getrokken en daarna door een verticale buis met schroef gevuld. Hierdoor wordt het product onder in de zak "gelegd" waardoor stofvorming tot een minimum wordt beperkt. Deze machines zijn er in verschillende uitvoeringen om aan de verschillende capaciteitseisen te voldoen. Deze uitvoeringen variëren van een rechtlijnige vulmachine met een doseerpositie voor grof en fijn dosering tot een uitgebreide carrousel met 5 vulposities.

De onderniveau dosering is uitermate geschikt voor (magere) melkpoeders, aardappelvlokken, erwtenpoeder, zetmeel, suikers en andere fijn stoffige producten. Dit type machine kan uitgevoerd worden met vullen onder begassing.

BRUTO WEGEN

Bij deze weging doseren we het gewicht direct in de zak. Hierdoor kunnen we een stofarme machine leveren die vrijwel alle producten kan afzakken. De machine is compact in te bouwen door de relatief geringe afmeting.

Door de directe dosering in de zak is bruto wegen zeer geschikt voor productie van een stoffig snellopend product. Onder andere voor melkpoeders, gedroogde voedingssupplementen, mengvoeders, granen, zaden, zouten, enzovoorts.

NETTO WEGEN

Het product wordt bij netto wegen in een bunker gedoseerd. Onder deze bunker hangt de vulmond die de zak opent. Na het afwegen kan de bunker het product in de zak laten vallen. Tijdens het wisselen van de zak wordt de bunker opnieuw afgewogen, waardoor er capaciteit gewonnen wordt. Om de capaciteit nog verder te verhogen kunnen we de machine uitvoeren met twee weegbunkers die om de beurt in de vulmond lossen.

Deze weging is geschikt voor de meeste producten en is te adviseren wanneer de capaciteit van de machines een belangrijke factor gaan spelen. Onder andere voor mengvoeders, diverse granen, haver, gedroogde vlokken, zouten, enz.