Palletiseermachines

HMR GPR-600 palletiser
HMR GPR-600 palletiser with wrapper

HMR machinebouw ontwerpt en produceert palletisers, oftewel palletiseermachines, in eigen beheer net zoals onze verpakkingsmachines. Met dezelfde hoge nauwkeurigheid en precisie gemaakt door mensen, die het palletiseren vanaf de kinderschoenen hebben meegemaakt.

Ook voor de palletisers geldt dat uitvoeringen leverbaar zijn voor elke zaksoort. Alle systemen zijn afgestemd op de wensen van de klant. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn hier de voornaamste prioriteiten zonder compromissen te doen aan accuratesse en prestaties.

De HMR machinebouw -palletisers zijn onderverdeeld in 2 soorten:

  • HMR machinebouw -palletiser GPM: type Grijper
  • HMR machinebouw -palletiser APM: type Afschuiver
GRIJPER

Deze robuuste palletiser is inzetbaar voor alle type zakken met diverse afmetingen en stapelpatronen. En gegarandeerd betrouwbaar voor vele jaren. Dit type staat bij verschillende klanten garant voor meer dan 20 jaar trouwe dienst met weinig tot geen storingen, mits met regelmaat goed onderhouden.

 

De gevulde zakken worden door middel van een opvoerband, voorzien van een egalisator met zaklekdetectie, naar boven getransporteerd. Daarna komt een bufferband om stoptijd te voorkomen die kan ontstaan tijdens het wisselen van de pallet. Direct achter de bufferband bevindt zich de opnamepositie van de zakken. Hier neemt de grijperkop de zak over. De zakken worden in patroon gelegd en boven, een te openen, formeertafel in het goede formaat gecentreerd met de zijaanslagen. De zijaanslagen kunnen voor elke palletmaat automatisch ingesteld worden. De hefrollenbaan met de te vullen pallet zakt een laag, waarna de formeertafel zich sluit. 

Hier worden ze gecentreerd, en naar boven getransporteerd tot net onder de formeertafels. In deze aanvoer kan een extra velopleg-station geplaatst worden om vellen papier of karton automatisch op de pallet te leggen.

 

De palletiser bestaat onder andere uit:

  • Automatische palletafvoer.
  • Afscherming volgens CE norm inbegrepen
  • Palletmaten van 1000x800mm tot max. 1200x1200mm. Hoogte max. 1800mm.
  • Bediening vrij instelbaar voor diverse verschillende stapelpatronen, palletmaten, centreringen en laaghoogtes
  • Een overzichtelijk en eenvoudig bedienbaar touchscreen

 

De machine wordt voor automatische aanvoer van de pallets voorzien van een lege pallet magazijn met ontstapeling. Hierdoor worden de pallets één voor één naar de hefrollenbaan getransporteerd.

AFSCHUIVERS

Deze robuuste palletiser is inzetbaar voor alle type zakken met diverse afmetingen en stapel patronen. De gevulde zakken  worden door middel van een opvoerband voorzien van een egalisator en zaklekdetectie, naar boven worden getransporteerd. De hoogte is afhankelijk van de vulhoogte van de palletiser. Hierna worden de zakken in een bepaald patroon geschoven en boven een te openen formeertafel gelegd. Onder deze formeertafel bevindt zich een pallet. 

 

Zodra de formeertafel zich opent, worden de zakken netjes op de pallet gelegd. De hefrollenbaan met de te vullen pallet zakt een klein beetje, waarna de formeertafel zich sluit. 

Voor de aanvoer van de pallets kan men kiezen voor een leeg pallet magazijn met automatische ontstapeling. Hierdoor worden de pallets keurig één voor één naar de hefrollenbaan getransporteerd. Hier worden ze gecentreerd, waarna ze naar boven worden getransporteerd tot net onder de formeertafel. In deze aanvoer kan een extra velopleg-station geplaatst worden om vellen papier of karton automatisch op de pallet te leggen.