Vullijn Non-Food

HMR machinebouw heeft voor elk product een geschikte vullijn. Voor deze vullijnen zijn verschillende doseerunits beschikbaar, afhankelijk van de eigenschappen van het product . Wij hebben hiervoor de mogelijkheid van een doseerklep, een schroefdosering, een banddosering en een trilgootdosering, met en zonder weegbunker voor een netto of bruto dosering. Een verticale schroef dosering wordt gebruikt voor het onderniveau vullen van de zakken. Hierbij kunnen één of twee extra station(s) ingebouwd worden voor de fijn dosering. Dit is natuurlijk afhankelijk van de gewenste capaciteit en gewenst bij zeer fijn stoffige poeders

ONDERNIVEAU VULLEN

Onderniveau vullen is geschikt voor zeer fijn stoffige producten en wordt vooral toegepast voor het vullen van . De zak wordt hierbij over een vulbuis getrokken en daarna door een verticale buis met schroef gevuld. Hierdoor wordt het product onder in de zak "gelegd" waardoor stofvorming tot een minimum wordt beperkt. Deze machines zijn er in verschillende uitvoeringen om aan de verschillende capaciteitseisen te voldoen. Deze variëren van een rechtlijnige vulmachine met een doseerpositie voor grof en fijn dosering tot een uitgebreide carrousel met 5 vulposities.

De onderniveau dosering is uitermate geschikt voor (magere) melkpoeders, aardappelvlokken, erwtenpoeder, zetmeel, suikers en andere fijn stoffige producten. Dit type machine kan uitgevoerd worden met vullen onder begassing.

BRUTO WEGEN

Bij deze weging doseren we het gewicht direct in de zak. Hierdoor kunnen we een stofarme machine leveren die vrijwel alle producten kan afzakken. De machine is compact in te bouwen door de relatief geringe afmeting.

Door de directe dosering in de zak is bruto wegen zeer geschikt voor productie van een stoffig snellopend product. Onder andere voor premixen, mengvoeders, chemicaliën, zouten, kunstmesten, enzovoorts.

NETTO WEGEN

Het product wordt bij netto wegen in een bunker gedoseerd. Onder deze bunker hangt de vulmond die de zak opent. Na het afwegen kan de bunker het product in de zak laten vallen. Zodra de zak gewisseld wordt, wordt tijdens het wisselen de bunker opnieuw afgewogen, waardoor er capaciteit gewonnen wordt. Om de capaciteit nog verder te verhogen kunnen we de machine uitvoeren met twee weegbunkers die om de beurt in de vulmond lossen.

Deze weging is geschikt voor de meeste producten en is te adviseren wanneer de capaciteit van de machines een belangrijke factor gaan spelen. Onder andere voor  mengvoeders, diervoeders, diverse granen, haver, gedroogde vlokken, kunstmest, zouten, enz.